– Jeg gamer hver dag

Her er et bilde av Maria som cosplayer spillkarakteren Kawaii Pop Bastet fra PC-spillet Smite. Kostymet er  99 prosent hjemmelaget ifølge henne selv. Foto: Privat.

Maria Helene Hagen fra Espa i Hedmark har gamet så lenge hun kan huske, og spiller mobilspill hver dag. – Jeg spiller utelukkende for gøy, men har et sterkt konkurranseinstinkt, sier hun.

Navn: Maria Helene Hagen

Alder: 24 

Bosted: Stange i Hedmark. 

Hvorfor er du medlem i Geeks Esport?

– Fordi Geeks Community er det første ordentlige norske community jeg har kommet i kontakt med, og det er fantastisk å kunne dele felles interesse med andre nordmenn. Selv om smaken vår i spill varierer stort. 

– Geeks ga meg også endelig muligheten til å dra på et ordentlig LAN for første gang og det var en stor opplevelse. 

Meld deg inn i Geeks Esport, og få nyheter fra vårt community, informasjon om våre eventer og gode tilbud fra våre samarbeidspartnere. Det er gratis.

Hva er det beste med Geeks Esport?

– En felles plattform for felles interesserte som også (foreløpig) er utelukkende norsk. Jeg er forsåvidt del av et par andre communities, spesielt innenfor speedrunning, men det er noe helt annet å kunne henge sammen med norske venner og kunne dra på LAN med dem. 

– Man blir med en gang mye tettere knyttet sammen tror jeg. Det ser jeg for eksempel ved at jeg personlig blir mye raskere investert i norske streams enn internasjonale. 

– Jeg synes også at medlemmene i Geeks Esport er svært imøtekommende og inkluderende, og jeg følte meg som et fullverdig medlem så og si allerede fra dag en. Dette tror jeg personlig er noe unikt som man svært sjelden klarer å få til på en så god måte som Geeks Esport har fått til. 

Hvor lenge har du gamet?

– Så lenge jeg kan huske. Husker ikke en gang at vi fikk en Nintendo 64, den har bare alltid vært der. Har derfor alltid hatt tilgang til Zelda, Pokemon og Mario. Pappa var også interessert i bilspill så det ble et par av de også. 

– På ungdomsskolen begynte jeg med mer “voksne” spill da jeg ble interessert i Assassin’s Creed-serien og etterhvert ble vi også en gjeng som gamet League of Legends sammen. Etter at Fortnite kom ut begynte jeg også å få opp interessen for skytespill og har nå “endelig” fått prøvd blant annet CS:GO og PUBG. 

Hvor ofte gamer du?

– Med mobilspillene jeg er avhengig av: Hver dag. Uten mobilspillene jeg er avhengig av: også stort sett hver dag. 

– Jokes aside, jeg er stort sett innom gaming hver dag, men hvor lenge varierer ekstremt. Jeg synes det kan være svært avslappende å slappe av med et rolig singleplayer spill eller ta noen raske matcher i konkurransedrevne spill med felles venner etter en lang dag i klinikken eller etter en treningsøkt. 

– Og en av grunnene til at det fungerer så godt i dag er at gaming har blitt mer og mer sosialt etter min mening. Selv om jeg sitter med et singleplayer spill sitter jeg alltid i en samtale med noen andre og diskuterer dagen, spillet eller hva det nå enn skulle være. 

– Og innimellom er det faktisk godt å kunne bare sette seg ned en hel kveld og slappe av med et spill helt for seg selv. Det blir litt kvalitetstid for meg selv akkurat som andre kanskje drar på spa, leser en bok eller hører på musikk. 

Spiller du for gøy eller ønsker du å delta i e-sport-konkurranser?

– Jeg spiller utelukkende for gøy, men har fortsatt et sterkt konkurranseinstinkt og ender alltid opp med å utfordre meg selv, av og til kanskje litt vel mye. Jeg deltar mer enn gjerne i lokale konkurranser på LAN derimot, litt spenning i hverdagen må være lov. 

– Men jeg kunne aldri tenkt meg å satse som profesjonell, det virker ufattelig slitsomt og tungt psykisk, og jeg er svært imponert over de som får til å prestere til tross for alt dette presset. 

Maria Helene Hagen deltar også på Geeks Esport sine LAN. – Geeks ga meg muligheten til å dra på et ordentlig LAN for første gang, og det var en stor opplevelse, sier hun. 

Hva er din ultimate gaming-PC?

– Den jeg skal kjøpe til høsten hvis jeg hadde hatt råd til 2080Ti. I motsetning til en rekke andre jeg kjenner er jeg også glad i at PCen er lett nok til å faktisk kunne løftes og flyttes rundt uten å måtte bruke en gaffeltruck. 

– Jeg er også veldig fascinert av pene og kreative PC builds som for eksempel full montert på veggen (Finnsdal på twitch har et eksempel på dette om jeg husker riktig). Hadde vært morsomt å forsøke noe sånt selv, men akkurat nå sliter jeg nok med ubesluttsomhet rundt hvilken farge kabinettet mitt skal ha. 

– En annen morsom fakta med denne builden er at jeg og kjæresten min Tommy (TommyOGD) endte opp med å planlegge ny PC samtidig og vi kommer derfor til å kjøre et ganske likt oppsett. Målet her må jo bli et dual setup side ved side når den tid kommer. #relatonshipgoals

Planlagt build: 

  • Intel Core i9-9900k
  • MSI GeForce RTX 2070 GAMING
  • ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING, S-1151
  • 2×8 GB HyperX Predator DDR4 3000MHz
  • NZXT H700i 

– Det skal også en eller annen CPU vannkjøler inn her så fort Tommy kan slutte å ombestemme seg om hva som er best og ikke. 

Meld deg inn i Geeks Esport, og få nyheter fra vårt community, informasjon om våre eventer og gode tilbud fra våre samarbeidspartnere. Det er gratis.

Er du på Twitch?

– Mest som seer, men jeg har et par livestreams å vise tilbake til. Var for det meste snakk om venner som fikk meg til å spille Dark souls og ønsket å se reaksjonene mine live. Streaming er aldri noe jeg seriøst har vurdert å begynne med jevnlig derimot. 

Hva var det første spillet du spilte, og på hvilken konsoll?

– Super Mario 64 på Nintendo 64. 

Hva er ditt favorittspill?

– Ori and the Blind Forest

Hvilken spillnyhet gleder du deg mest til i 2019?

– Enten Devil May Cry 5 eller Pokemon Sword/Shield med lillesøster ❤️ 

Hvem er dine norske favorittstreamere på Twitch – og hvorfor?

– Det må bli gjengen i Geeks Esport. Jeg følger få store norske streamere da jeg synes et mindre community er mye mer koselig og engasjerende. 

Hvordan kan Geeks Esport bli enda bedre?

– Jeg tror etterhvert som vi blir flere at flere offisielle arrangementer vil være både gunstig og ikke minst lettere å få til. 

– Vi har allerede hatt stor suksess med custom games i Splitgate og dette er små, enkle arrangementer som er utrolig morsomme å være en del av. Det vil også være en flott måte for ulike medlemmer å bli enda bedre kjent med hverandre, avslutter Maria Helene Hagen.